Praktijk voor Podotherapie Bert Horlings

Header afbeelding

Adresgegevens

Kortlandplaats 4
6843 HA ARNHEM
Tel: 026-3830074
E: info@podotherapiearnhem.nl

 

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Afspraak maken

U kunt telefonisch een afspraak maken of via de online agenda.

Ziektebeelden

Reuma en voeten
Voeten vragen om uw aandacht

Op de site van reuma-online.nl is een nieuwe versie van de special “Reuma en voeten” geplaatst. Klik op onderstaande link voor meer informatie Reumafonds

meer >>

De Ned. Vereniging van Podotherapeuten heeft de maand mei uitgeroepen tot Maand van de Voet. Nu het voorjaar is, worden de meeste mensen actiever en bewegen ze meer. Dit geeft een extra belasting op de voeten en dus een extra risico op het ontstaan van voetklachten. Geeft u daarom in deze maand extra wat extra aandacht aan uw voeten.

meer >>

Mortonse Neuralgie
De diabetische voet

Een Mortonse neuralgie is een zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes.

meer >>

Diabetes Mellitus (diabetes) is een ziektebeeld of aandoening welke voorkomt bij zowel jong als oud.

meer >>

De rug
De wervelkolom

De wervelkolom bestaat uit 24 wervels: dit zijn 7 hals(cervicale) wervels, 12 borst (thoracale) wervels en 5 lende (lumbale) wervels.

meer >>

De wervelkolom is letterlijk en figuurlijk de ‘ruggegraat’ van uw lichaam.

meer >>

Eelt en likdoorns/eksterogen
Hamertenen

Het vormen van eelt is een natuurlijke reactie van het lichaam om de huid te beschermen. Eelt is een beschermende verdikking van de huid die ontstaat door abnormale druk en wrijving.

meer >>

Hamertenen zijn tenen, waarvan de gewrichtjes gebogen zijn. De reden hiervan is meestal een dysbalans tussen de buigspieren en strekspieren van de tenen. Dit ontstaat bijv. door verkeerde schoenen, gewrichtsontstekingen, afwijkende voetstand met afwijkend looppatroon, breuk, etc.

meer >>

Hernia
Hielpijn

We spreken van een hernia, als een deel van de zachte stof in de tussenwervelschijf naar buiten stulpt. De uitstulping drukt op zenuwen en dat veroorzaakt de pijn. De Latijnse benaming is, Hernia Nucleus Pulposus, hetgeen uitpuilende tussenwervelschijf betekent.

meer >>

Het hielbeen (calcaneus) is een groot en stevig bot dat een belangrijke functie heeft bij het staan (het moet dan ook veel lichaamsgewicht kunnen dragen) en bij het afwikkelen van de voet tijdens het lopen.

meer >>

Ingegroeide nagel
Ischias

Teennagels zijn erg kwetsbaar. Ze zitten in schoenen weg gestopt en er kan gemakkelijk iets op vallen. Ook kan er iemand op trappen of de tenen worden gestoten.

meer >>

Ischias is een irritatie of ontsteking van de grote zenuw, nervus ischiadicus, die van de lage rug via de heup naar de voet loopt.

meer >>

Kindervoeten
Knieklachten

Je maakt je ongerust over het gebit van kinderen, ogen en andere delen van hun lichaam. Je leert kinderen wassen, tandenpoetsen, maar wat leren kinderen over hun voeten?

meer >>

Het kniegewricht bestaat uit het bovenbeen (femur), scheenbeen (tibia) en de knieschijf (patella), gewrichtsbanden, kruisbanden en menisci. Het kniegewricht is een scharniergewricht, wat betekent dat het kniegewricht in één richting kan bewegen

meer >>

Knieschijf
Lage rugpijn

Het kniegewricht bestaat uit het scheenbeen (tibia) en het bovenbeen (femur) en de knieschijf (patella). Dit is het botstukje, aan de voorzijde van de knie, dat in de pees van de grote quadricepsspier (M.quadriceps) zit.

meer >>

Als we de wervelkolom aan de zijkant bekijken zien we dat er van nature krommingen in zitten. De kromming naar voren noemen we een lordose, de kromming naar achter noemen we een kyfose.

meer >>

Morbus Sever (hielpijn bij kinderen)
Posttraumatische dystrofie of Sudeck Dystrofie

In de groeifase moet het hielbeen in verschillende richtingen groeien. De groeischijf van het hielbeen bevindt zich aan de achterzijde van het hielbot. Net erboven hecht de achillespees vast en sommige vezels lijken door te lopen tot onder de hiel.

meer >>

Posttraumatische dystrofie (PD) is een complicatie die na een letsel of een operatie aan een lidmaat, arm of been, ontstaat. De ernst ervan staat los van de ernst van het letsel. Zo kan een klein letsel, bijvoorbeeld een kneuzing van de hand, een ernstige vorm van PD geven.

meer >>

Sesamoïditis
Shin Splints

De meeste botten van het menselijke lichaam zijn met elkaar verbonden door gewrichten. Er zijn er echter een paar die niet aan deze regel voldoen. Deze staan in contact met pezen of zijn door spieren ingekapseld. Dit zijn de sesamoïdes.

meer >>

Het onderbeen bestaat uit 2 botstukken, het scheenbeen aan de binnen-voorzijde en het kuitbeen aan de zij-achterkant. De 2 botstukken worden verbonden door een sterke bindweefselplaat.

meer >>

Tarsaal tunnel syndroom
Sportblessures: de achillespees

Het tarsaal tunnel syndroom komt overeen met het meer bekende carpaal tunnel syndroom (bij de pols) en wordt veroorzaakt door beknelling van een zenuw: de nervus tibialis.

meer >>

Achillespeesblessures zijn zeer veel voorkomende sportblessures. Vooral bij hardlopers of sporters die lopen als trainingsonderdeel hebben. De pijn aan de achillespees bevindt zich meestal of op de aanhechting op de hiel of tot 6 cm boven deze aanhechting.

meer >>

Tractus Iliotibialis Frictie Syndroom

De tractus iliotibialis is een dikke bindweefselplaat (spierfascie) die vanaf de heupkam langs de zijkant van het bovenbeen langs de buitenzijde van de knie loopt en zich vast hecht aan het onderbeen (tibia).

meer >>